Full Spectrum Curcumin

Publicatie datum 23-02-2018 13:03:06
Categorie Informatie

Kurkuma is hot


Kurkuma, ook bekend als geelwortel of turmeric, is ‘hot’, maar dit betreft niet de mild bittere smaak van het specerij. Het is vooral de therapeutische toepassing waar de belangstelling naar uit gaat. Kurkuma dankt de populariteit aan een bepaald bestanddeel van het kruid: de stof curcumine. Curcumine wordt over het algemeen moeilijk opgenomen in het lichaam. Deels vanwege de vettige structuur en deels doordat het afgebroken en/of onwerkzaam gemaakt wordt in zowel de darm als de lever.

Curcumine in micellen


Solgar introduceert nu curcumine in een speciale toedieningsvorm waarbij de stof is ingepakt in kleine bolletjes; micellen. Hiermee wordt de lichaamseigen methode nagebootst om vet en vetoplosbare stoffen in het lichaam op te nemen. Dit leidt tot een veel betere opname en veel hogere concentraties in het bloed.

Onderzoek: 185x betere opname


In onderzoek is deze vorm vergeleken met normaal geelwortelextract en een extra fijne poedervorm hiervan. Hieruit bleek dat de curcumine in micellen maar liefst 185 keer beter wordt opgenomen dan het standaard geelwortelextract. Ook werd de maximale concentratie eerder bereikt en bleef curcumine beduidend langer aantoonbaar in het bloed, dan bij de andere twee vormen van curcumine.

Inname van 1 softgel met 40 mg curcumine in micellen komt ongeveer overeen met de inname van 7400 mg curcumine in zuivere vorm, of ruim 2 ons kurkuma.

1. Schiborr C, Kocher A, Behnam D, Jandasek J, Toelstede S, Frank J. Mol. Nutr Food Res. 2014
Mar;58(3):516-27

Gerelateerde producten

Deel deze tip