Havermuesli ontbijtmix Rineke Dijkinga

7,49


Een goed begin is het halve werk.

Meer informatie


+ -

Profiteer van extra voordeel :

* GRATIS verzending binnen Nederland bij besteding boven 30 Euro (onder de 3 KG)
* Verzendkosten naar België zijn € 4,95 en gratis boven 95 Euro ( onder de 3 Kg )

Havermuesli VERNIEUWDE SAMENSTELLING
Een goed begin is het halve werk
 
De hazelnoten zijn er uit en het aandeel amandel schaafsel en
cashewnoten is iets verhoogd.
De reden hiervoor is dat hazelnoten voor een steeds groter
wordende groep mensen als allergeen lijkt te werken.
Het gezondheidseffect van de muesli is niet veranderd.

Ingrediënten  havermuesli per 750 gram:

 • lijnzaad heel (10.5%)
 • kokoschips (10.5%)
 • haverzemelen (14.5%)
 • fijne havermout (31%)
 • gemengde ongebrande noten (16%), walnoten, amandelschaafsel en cashewnoten 
 • zonnebloempitten (14.5%)
 • Gedroogde Goji Bessen (3%)

100% biologische ingredienten .

De nutritionele waarde per 100 gram is:

Energie 1961,8 kJ (468.5 kCal)
Vetten 29,9 g w.v. verzadigde vetzuren 2.1 g
Koolhydraten 36 g w.v. suikers 2.2 g
Eiwitten 15 g
Voedingsvezels 11.8 g
Natriumchloride (zout) 0,045 g

Begin de dag met deze muesli in combinatie met wat yoghurt, kwark, fruit, appelmoes, of bijvoorbeeld amandel-, rijst of havermelk. Of maak er overheerlijke muesli koeken van die je als ontbijt of als tussendoortje kunt gebruiken. 

Voeg eventueel nog een scheutje  walnoot-, lijnzaad- of koolzaadolie toe, evt. een scheut granaatappelsap, een maatschepje inuline

Gezondheidstips:

 • De oplosbare vezels in dit ontbijt vormen, in tegenstelling tot onoplosbare vezels uit bijvoorbeeld tarwe, indirect de voeding voor onze darmbacteriën. 
 • Haver en haverzelen hebben een veel lagere Glycemische Lading dan tarwe en tarweproducten. Dit geeft minder pieken en dalen in de bloedsuikerspiegel.
 • Voor mensen met trage darmen kan het raadzaam om een koffielepel inuline door het ontbijt te mengen. Ook is het een welkome aanvulling voor dagen waarop je niet voldoende groente en fruit eet. Inuline is een prebioticum. Het biedt een voedingsbodem voor goede darmbacterien en een evenwichtige darmflora.
 • Voeg een scheut gezonde koolzaad- , hennep- of walnootolie toe voor je dagelijks behoefte aan Omega 3 vetzuren. Vocht, vezels en gezonde vetten zijn onmisbare 'brandstoffen' voor de darm.
 • Haverzemelen passen in een cholesterol verlagend dieet

Herkomst product: We zijn blij samen te werken met Graanpletterij de Halm in Heeswijk-Dinther. Zo hebben we een leverancier met vakkundige en enthousiaste mensen die altijd voor de beste kwaliteit gaan.  De haver in onze muesli wordt hier verwerkt, gemengd met de andere ingredienten en ingepakt. De Halm werd in 1977 opgericht met als doel biologische granen van hoofdzakelijk Nederlandse bodem te verwerken. De Halm kan dan ook met recht één van de grondleggers genoemd worden voor de productie van biologische granen, graanvlokken en muesli's. De grondstoffen worden bij de graanteler op milieuvriendelijke wijze geteeld. Dit houdt in dat de graanteler geen chemisch synthetische bestrijdingsmiddelen en geen kunstmest bij de teelt gebruikt. Zowel bij de leveranciers als bij De Halm zelf vindt regelmatig controle plaats door SKAL, de controleorganisatie voor biologische productiemethode, die daartoe ons het EKO-keurmerk verleent. De granen worden geschoond, gepeld en geplet zodat ze geschikt zijn voor menselijke consumptie.Voor zover mogelijk worden granen verwerkt die in Nederland verbouwd zijn (mits de granen in Nederland geteeld kunnen worden).

Schrijf uw recensie

Havermuesli ontbijtmix Rineke Dijkinga

Havermuesli ontbijtmix Rineke Dijkinga


Een goed begin is het halve werk.

Schrijf uw recensie

Bekijk ook onze pagina met tips over dit product