Help het immuunsysteem

Publicatie datum 27-09-2022 10:52:03
Categorie Informatie

Advanced Immune Complex is speciaal ontwikkeld om het immuunsysteem te helpen. Dit supplement bevat daarom zowel een optimale dosering als goed opneembare vormen van vitaminen zoals C en D, mineralen zoals zink en selenium én bessen zoals vlier. Advanced Immune Complex is populair, zéker als de 'R' in de maand is.

De weerstand

Ons lichaam heeft een unieke verdediging; het immuunsysteem, ofwel de weerstand. Dit systeem houdt indringers buiten, spoort schadelijke stoffen op en maakt ze onschadelijk.

Een gezonde levensstijl beïnvloedt de weerstand positief. Volwaardige voeding, regelmatig bewegen en een goede balans tussen inspanning en ontspanning zijn hiervoor belangrijke ingrediënten. Het lukt echter niet altijd om zo gezond te leven, daarom kan onze weerstand soms wel wat hulp gebruiken.

Weerstand tips

Denk aan vitamine D: vitamine D maken we alleen aan in de zomer als de zon krachtig genoeg is. Neem daarom dagelijks extra vitamine D in de periode van september tot mei.

Breng de darmen in balans: 70-80% van alle afweercellen van het lichaam zijn actief in de buik. Problemen met de weerstand kunnen ontstaan doordat de darm uit balans is. Aanvulling met goede bacteriën ondersteunt het natuurlijk evenwicht in de darm. 

Kies goede vetten: De vetten in de voeding kunnen bijdragen aan gezonde slijmvliezen. En die dragen op hun beurt bij aan het op peil houden van de weerstand. Vooral het omega-6 vetzuur GLA is hiervoor belangrijk. Een rijke bron van GLA is borage olie (starflower).

Eet kleurrijk: Anti-oxidanten geven groenten en fruit kleur en helpen te beschermen tegen vrije radicalen. Voor de weerstand zijn de anti-oxidanten vitamine C en E van belang, net zoals de mineralen selenium en zink.

Advanced Immune Complex bevat

Vitamine D3: de best opneembare vorm van vitamine D in een dosering van 25 mcg per capsule. Deze hoeveelheid kunnen we goed gebruiken in perioden dat ons lichaam onvoldoende vitamine D kan aanmaken.

Bèta 1,3/1,6 glucanen: een combinatie van twee glucanen uit de celwanden van gist. Glucanen worden ook wel de regelknoppen van het immuunsysteem genoemd.

Ester-C®: deze effectieve vorm staat bekend als vitamine C met turbo. Het wordt sneller opgenomen en blijft langer in ons lichaam aanwezig.

Vlierbes extract: al ver voor onze jaartelling beschreef Hippocrates, grondlegger van de westerse geneeskunde, de brede toepasbaarheid van vlier. Vandaag de dag is de Sambucus nigra nog steeds populair. Elke capsule Advanced Immune Complex bevat een dosering die gelijk staat aan 2000 mg vlierbessen. Een prima basis om de weerstand te ondersteunen.

Anti-oxidanten: selenium, zink en koper in goed opneembare, organisch gebonden vorm. Deze zijn toegevoegd vanwege hun beschermende eigenschappen.

Meer informatie

Advanced Immune Complex bevat geen gluten, tarwe, zuivel, soja, zoetstoffen of kunstmatige toevoegingen. 
Inname advies: 1 capsule per dag. 

Meer informatie over Advanced Immune Complex vindt u hier.

Bron: Solgar.nl

Deel deze tip