Full Spectrum curcumin

Publicatie datum 24-03-2020 11:43:47
Categorie Blog

Curcumine uit kurkuma

Kurkuma, ook bekend als geelwortel of turmeric, is ‘hot’, maar dit betreft niet de mild bittere smaak van het specerij. Het is vooral de therapeutische toepassing waar de belangstelling naar uit gaat. Kurkuma dankt de populariteit aan een bepaald bestanddeel van het kruid: de stof curcumine. Curcumine wordt over het algemeen moeilijk opgenomen in het lichaam. Deels vanwege de slechte oplosbaarheid en deels doordat het afgebroken en/of onwerkzaam gemaakt wordt in zowel de darm als de lever.

Meer, beter, sneller..... 185x betere opname

In onderzoek* is deze vorm vergeleken met normaal geelwortelextract en een extra fijne poedervorm hiervan. Hieruit bleek dat er meer wordt opgenomen; de opname van de curcumine in micellen was maar liefst 185 keer beter dan de opname van het standaard geelwortelextract. Ook werd de maximale concentratie sneller bereikt en bleef curcumine beduidend langer aantoonbaar in het bloed dan bij de andere twee vormen van curcumine. Inname van 1 capsule met 40 mg curcumine in micellen komt overeen met de inname van 7400 mg curcumine in zuivere vorm of ongeveer 2 ons kurkuma.

*In vergelijking met onbewerkt geelwortel extract.
Schiborr C, Kocher A, Behnam D, Jandasek J, Toelstede S, Frank J. Mol. Nutr Food Res. 2014 Mar;58(3):516-27

Full Spectrum curcumin is een NovaSOL gepatenteerde toedieningsvorm waarbij de curcumine is ingepakt in kleine bolletjes; micellen. Hiermee wordt de lichaamseigen methode nagebootst om vet en vetoplosbare stoffen in het lichaam om te nemen. Dit leidt tot veel betere opname en veel hogere concentraties in het bloed.

Bron: Solgar Nederland

Deel deze tip